Обов'язково треба побачити

Все передбачено природою!
 Так, без перебільшення, можна описати місцевість про яку піде мова.

         Охоплений довкола лісами, омитий річкою Прут, Добротів, розташований на висоті 400 м, завжди привертав увагу туристів. Ще б пак! Це ж бо не всім пощастило народитися серед лісів, гір та біля річки. А про Добротівську гору чув, здається, майже кожен. І не дивно, адже наймальовничіші панорами відкриваються саме звідси. Щоб краще відчути й побачити ту мальовничу красу природи, на горі біля лісового масиву Жбир, що знаходиться на висоті 525м над рівнем моря, встановлено оглядову вежу. Вежа виготовлена на Івано-Франківському підприємстві "Карпати" і може витримати навіть шести бальний землетрус.

    Дана територія має також історичну цінність. За декілька десятків метрів від встановленої Вежі знаходиться пам’ятка археології місцевого значення це - кінець палеоліту, початок мезоліту (15-8 тис. років). На місці давнього поселення знайдено знаряддя, які можна побачити у Добротівському історико-краєзнавчому музеї.

         Достатньо тільки піднятись на ВЕЖУ, висота якої 12 метрів і, розкинуте на схід від неї, село, одразу ж опиниться «як на твоїй долоні». Краєвиди, не залежно від пори року, вражаючі. Гірські вершини, хребти, пагорби, долини, річки.Також можна побачити усі навколишні села: Білі Ослави, Заріччя, Делятин, Лоєва, Красна, Ланчин, Саджавка, Іванівці, Товмачик. 


         Озирнись на південь!

    Внизу протікає гірська, мальовнича річка Прут. Вона пробиває собі шлях крізь товщу масивних пластів гірських порід утворивши скелясті, неприступні, більше  десяти метрові береги. 



    Так утворюється «Добротівський пролом Пруту», унікальна місцина, пам’ятка природи, варта уваги любителів екзотики та екстриму. Там можна побачити Добротівські відслонення (комплексна пам'ятка природи з 1972 року). 

    Саме вони за представництвом та кількістю слідів стоять в ряду найунікальніших витворів природи такого роду і перевершують подібні відомі відслонення з відбитками тварин та птахів в Колорадо (США), Угорщині, Ірані та Іспанії. 

    А ще в Прут впадають потоки з красивими каньйонами та водограями, а також річка Ослава, яка заслуговує особливої уваги.




        Прут бере початок у підніжжя г.Говерла. Це Карпатський масив - Чорногора, починається він за Ворохтою. Там знаходяться найвищі вершини українських Карпат. По  праву сторону від русла річки знаходяться Покутсько-Буковинські Карпати, а по ліву - Горгани. Прямо бачимо телевишку, вона знаходиться на горі Рокита, висота якої 1111 метрів. Найближча до нас вершина Маливо висотою 845 метрів і знаходиться між Делятином і Дорою. Для любителів відпочивати та подорожувати горами доступна гугл - карта Карпат.

Карта в похід Карпатами 

    Також є можливим побачити цю красу з висоти пташиного польоту. Дана територія дуже вдало підходить для оглядових польотів на паратрайку, який кружляє на висоті 300 - 500 метрів над землею.


     Щодня безліч туристів,  вони милуються цим місцем, відпочивають, роблять фото на пам'ять і знають, що точно тут не в останній раз. Бо ж ця місцевість ніби приворожує, а зачарований нею, ти обов'язково повернешся знову.


Якщо Вам сподобалась ця публікація тисніть:
Поділитись в Google Plus
    Коментировать от Blogger
    Коментировать от Facebook

0 коментарі:

Дописати коментар

На платформі Blogger.